De wereld volgens Gert-Jaap…

augustus 31st, 2007

Actieplan

Piet van der Wal (Pal/GroenLinks) heeft het wel begrepen. Via de afroom-constructie van Wouter Bos wordt er van de Friese woningbouwcoöperaties €300 miljoen overgeheveld naar Den Haag – om het begrotingstekort mee af te dekken – en in de komende 10 jaar komt daarvan circa €25 miljoen terug in de wijk Heechterp-Schieringen. Het actieplan – wat door wethouder Sluiter zo vol trots gepresenteerd werd – staat gepubliceerd op de site van de gemeente en kent zo’n 39 pagina’s. Hoe je trots kunt zijn op het verlies van €275 miljoen uit de regio, is mij overigens een raadsel. Bovendien is in het recente verleden de wijk Heechterp al voor tientallen miljoenen gerevitaliseerd, maar dat kun je Sluiter moeilijk verwijten.

In de wijk gaan straks ‘sterke en gedreven’ frontlijnteams deur aan deur aanbellen om de problemen achter de voordeur te inventariseren. De ‘portiekgesprekken’ van vroeger zijn weer terug. De geconstateerde problemen worden snel opgelost, onder ander door het omzeilen van wachtlijsten. Als je dus niet in Heechterp woont, moet je óf langer wachten óf verhuizen … naar Heechterp.

Iedereen gaat aan de bak komen, middels een maximale begeleiding of te wel, daar is de werkacademie weer. De frontlijnteams (waarschijnlijk bestaand uit werkacademici) gaan aan ieder huishouden een energiescan aanbieden. De uitvoering van deze scans, maar ook het plaatsen van de gratis spaarlamp, wordt uitgevoerd door … jawel … deelnemers van de werkacademie. Samengevat gaat de éne helft van de bewoners dus deurtje bellen bij de andere helft. We pompen dus niet alleen meer geld rond, maar ook mensen …

Voor de inzet van fronlijnteams en werkacademici wordt €20,- miljoen + wat PM posten ingezet. Het jongerenwerk bereikt 60 jongeren, het Bureau jeugdzorg doet eenzelfde aantal, in 2006 had het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) 437 contacten en er zijn 482 werkzoekenden. Veronderstellend dat er geen werkzoekenden contact hebben (gehad) met het AMW zijn dat dan in totaal maximaal 1039 personen in de doelgroep of te wel bijna €25.000,- per persoon.

Zouden de leden van de doelgroep niet liever dat bedrag in het handje hebben, al dan niet onder bepaalde voorwaarden? Met spaarpunten en een wedstrijdelement, waarmee je een opleiding kunt winnen bij (jawel, daar is hij weer) de … werkacademie, ga je deze strijd niet winnen. Hoogstens is het een slimme zet van de wethouder van financiën om de kosten van de werkacademici door het rijk te laten bekostigen.

One Response to “Actieplan”

  1. Ja ja , De led lamp gaat het winnen van de spaarlamp. net als de biobrandstof . maar wie houd dat nou toch steeds tegen???????????????????????

Leave a Reply

*