De wereld volgens Gert-Jaap…

juli 17th, 2007

Groen, groener, groenst …

Het is duidelijk kokommertijd, komkommers zijn groen, dus maakt de PvdA zich druk over groen. In het bijzonder de kinderspeelplaatsen zijn een onderwerp van aandacht, waarbij de bio-wipkip niet onbesproken blijft. Woonwijken met gezinnen moeten veel kinderspeelplaatsen hebben of krijgen.

Dat andere groen, waar we zoveel van hebben, daar hoor je ze niet over. Als die wipkippen nu eens onkruid te vreten zouden krijgen, hadden we nog eens een efficiency combi. Al jaren staat in de begroting opgenomen dat we onkruid vier maal jaars milieu-vriendelijk wegmacameeen, borstelen, kapot koken etc. In werkelijkheid kijken we er hoogstens drie maal per jaar naar, om te controleren of het groei-tempo conform de begroting is. Alsof onkruid in de zomer een groeipauze heeft.

Dat we in Vietnam de overtollige voorraden Agent Orange niet confisceren, daar kan ik mij nog wel iets bij voorstellen. Dat we de voorrangsregels op minirotondes aanpassen ter faveure van fietsertjes, maar de distels op de vluchtheuvel meer dan een meter in de hoogte laten staan, is niet meer van deze tijd. Je kunt de fietsertjes achter de distels niet meer vinden en dat is zo onnodig, dat de term retro niet eens meer voldoet.

Ik ben dol op groen, mits eetbaar. Distels en brandnetels vallen daar – binnen mijn eenvoudige beleveniswereld – niet onder. In mijn tuintje, zijn deze onplanten allang verplaatst naar het boekwerkje van mijn zoontje of ‘ Hoe de wereld er ooit uitzag’. En voor de eeuwigheid, nogal ‘duurzaam’ kun je wel stellen.

Leave a Reply

*