De wereld volgens Gert-Jaap…

februari 21st, 2006

Rita Verdonk en stichting Tumba

In een open brief gericht aan met name een aantal VVD’ers, doet Ate de Jong (directeur van de stichting Tumba) een beroep op het humane gevoel van die VVD’ers. Dat, gericht tegen het uitzettingsbeleid van Rita Verdonk.

In die brief wordt ik níet met name genoemd (ik heb dan ook níet het professor Akkerman gevoel), desondanks wil ik wel reageren. Ate en ik kennen elkaar redelijk en Ate weet dan ook hoe ik erover denk. Dat zal wel de reden zijn om mijn naam in zijn open brief over te slaan.

Dat Ate het niet eens is met het uitzettingsbeleid van Rita Verdonk is bekend. Wel is het zo dat dat beleid bedacht is door Job Cohen (PvdA) en niet door Verdonk. Verdonk voert alleen uit, wat wij – met z’n allen – bedacht hebben. Een open brief op een eerder moment had dan ook meer voor de hand gelegen.

Desalniettemin komt Mw. Verdonk naar Leeuwarden om onder andere haar uitvoeringsmaatregelen toe te lichten. Op dat moment heeft iedereen – dus ook de stichting Tumba – de mogelijkheid om haar van repliek te dienen. En wat doet Ate de Jong? Er wordt toch niet naar mij geluisterd, dus ik kom maar niet. Daar Ate, verschillen wij wel van mening. Ik vind het een zwaktebod.

Hierbij wil ik je dus van harte uitnodigen om wél aanwezig te zijn. Dan krijg je niet alleen mijn spreektijd, ik betaal het bier ook nog.

Leave a Reply

*