De wereld volgens Gert-Jaap…

februari 19th, 2006

Politieke markt

Vandaag – zaterdag 18 februari 2006 – was op het waagplein weer eens een politieke markt. Volgende week is er ook één, maar vandaag is het feest begonnen. Ik moet zeggen, erg gezellig, leuke discussies en – uiteraard – veel bekenden.

Eén ding viel mij op. Er zijn een hoop mensen die het zaailand willen houden zoals het is. Ik vind het goed, maar uiteindelijk zal het te houden referendum het uitwijzen.

De VVD beschikt voor haar campagne over condooms, die met de leuze – voor uw eigen veiligheid – worden uitgedeeld. Tom van Mourik heeft de eerste ceremonieel overgedragen aan Thea Koster (CDA). Thea moest even slikken.

 • Achter de Waag stond een grote dieselaggregaat opgesteld (100KVA = 100.000 Watt). Daar kun je met een gerust hart de halve binnenstad mee van stroom voorzien. PAL-Groenlinks maakte als enige gebruik van deze geboden voorziening. Zij hadden hun Senseo apparaat daarop aangesloten. Jongens, lang leve het millieu

 • Nu staan er bij PAL-Groenlinks ook mensen op de lijst die niet onder de indruk zijn van Senseo koffie of de beruchte Max Havelaar eikeltje blaadje koffie. Deze personen kregen van ons een tegoedbon om bij één van de café’s in de buurt een kop echte koffie te halen. Daar werd driftig gebruik van gemaakt.

  De PvdA had een ijsco kar geregeld. Nu is de tijd van het jaar daar niet naar, maar het brengt de wethouders wel in beweging. En zie daar, zelfs wethouder Waanders kan in beweging komen of zou het uitsluitend overdrachtelijk zijn, gezien de discussie over de transformaterhuisjes op het Oldehoofsterkerkhof?

 • 4 Responses to “Politieke markt”

  1. Johanna Welfing Says:
   februari 19th, 2006 at 22:51

   Gert-Jaap jongen, je vergeet iets….

   Bij de VVD stand stond een lange tijd een klein, zielig mannetje. Herken je hem?

   Ga je toch druk maken om dingen die er wel toe doen.

   Viel de eigen VVD stand je zo tegen dat je het leuke bij de andere partijen zwart moet maken, triest hoor.

   Overigens was de Senseo erg lekker en draaide ook onze laptop erg goed.

   Tot slot
   Als dit jouw manier van politiek bedrijven is, dan wil ik een iedereen die overweegt op jou te stemmen een negatief stem advies geven.

   Kies dan integer, kies Douwe Kiestra!
   Voor een Beter Leeuwarden kiest u echter Lijst 4.

   It’s A Beautiful Day!!

  2. Zeg maar Piet Says:
   februari 20th, 2006 at 12:46

   Hahhahah Johanna,

   Blijkbaar hoeft Gert-Jaap de “leuke ideeën” van ander partijen niet in zijn eentje belachtelijk te maken. Een 100 kVA dieselagregaat voor een luizige Senseo [i]EN[/i] een laptop. Hahahahah.
   Volgens mij had je bij zo’n beetje iedere winkelier een verlengsnoer in een stopcontact kunnen drukken als je dat vriendelijk gevraagd had. En als die mensen dan onverhoopt allemaal anti-groenlinks zouden zijn, was een klein generatortje volgens mij een stuk minder milieu-belastend dan zo’n enorme diesel-aggregaat waarmee je de halve stad van stroom kunt voorzien. Twee keer klikken op http://www.boels.nl leverder het volgende assortiment aan lichte aggregaten op: stroomaggregaten benzine 1,25 KVA, 2KVA, 4 KVA en 6KVA. Kost ook nog eens minder dan 20% van zo’n dikke diesel.
   Weer een mooi voorbeeld van andermans geld uitgeven !!
   Dat is nog eens een negatief stemadvies voor jezelf regelen…

  3. Wanneer je het stuk van GJ leest zie je dat de aggregaat een ‘geboden voorziening’ betreft. Hebben ze dus niet zelf geregeld of betaald…

   Wat wel op gaat is ‘Geeft niet wat ze over je zeggen, als er maar over je gepraat wordt…’. Over iedere partij wortd iets gezegt, behalve de VVD. Dat zegt toch iets?!

  4. Zeg (maar) Piet… weet de baas wel dat je in zijn tijd zit te posten 🙂

  Leave a Reply

  *