De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for november 14th, 2008

Buurt BBQ

vrijdag, november 14th, 2008

De hoeder aller minimissime (het zeer gewaardeerde PvdA raadslid Mohammed Benmhammed) was er een paar weken geleden als de kippen bij om de feestverlichting in de binnenstad weg te stemmen. Had hij zijn hand een fractie eerder omhoog gestoken, had zijn stem zomaar verward kunnen worden met een voorstem. Alles onder het credo ‘en dan de lucht in … die handjes …’.

In tegenstelling tot de doelgroep van Mohammed’s formulieren-mariniers, moeten ondernemers het zelf maar regelen. Dat zijn per slot van rekening allemaal graaiers en zakkenvullers van het ergste pluimage. Het is een schande dat ze er überhaupt nog zijn. Dat deze ondernemers wel elke dag wakker worden van de wekker is hun eigen schuld, hadden ze ook maar minima moeten worden, bij voorkeur in een sociaal cohesief isolement.

Het meest recente vinkje wat onze mariniers in de armoedebestrijdings-klapper willen kunnen zetten, is de rekening van ome dierendokter. Mijn wandelende tak zit in een sociaal isolement, dus ik wil de rekening vanuit de bijzondere bijstand vergoed krijgen én wel binnen 24 uur. De dekking daarvoor is gevonden – via de algemene middelen – in de extra opbrengsten van de blaftax (nadat er eindelijk eens controleurs een paar huisbezoekjes hadden gebracht). Die extra blaftax zou in beginsel terecht aangewend worden voor blafbeesten maar nu hebben wandelende takken blijkbaar ook geleerd te piepen. Zou het sociaal isolement van wandelende takkewijven ook onder de collectieve ziektekostenverzekering vallen?

Dan hebben we ook nog €300.000,- te verdelen om de sociale cohesie binnen de wijken te bevorderen. Daarmee wordt dan wél weer de feestverlichting in de Wielepolle gesubsidieerd. Je moet wat Doen! om het gedaan te krijgen. Het restant zal dan worden aangewend voor een hoop gratis buurt barbeque’s, waarbij de varkenskarbonades – zoals te Doen! gebruikelijk – wel weer zullen overblijven.

Via een complex rekenmodel wordt dat geld namelijk precies naar die wijken toegeschoven, die de status van Vogelaarwijk maar net hebben weten te ontlopen. De rest van Leeuwarden zal komende zomer gewoon zelf naar de slager moeten, om daar sociaal met de slachter te co-existeren.

Tot slot staat ook de voedselbank weer vooraan om de structurele ‘eens maar nooit weer’ subsidie aan te vragen. Zo niet, dan worden de voedselpakketten de komende zomer gelardeerd met een hoop prefab varkenskarbonaadjes van het type wanneer je fluit, komen ze vanzelf. Enfin, de rekening van ome dierendokter en de sociale kleef vouchers staan inmiddels op nummertje 132 respectievelijk 133 van mijn lijstje met inkomenaanvullende voorzieningen.