De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for april 12th, 2007

Visitatie commissie

donderdag, april 12th, 2007

Acht inwoners van de gemeente Leeuwarden gaan de komende tijd hun gemeenteraad adviseren hoe zij de politieke besluitvorming aantrekkelijker en begrijpelijker kunnen maken. Het burgerpanel woont raads- en commissievergaderingen bij en leest en beoordeelt raadsstukken
Jan van Olffen moet wel een tweetal topdagen gehad hebben, als voorzitter van de selectie commissie. Uit zo’n 100 belangstellenden, mocht hij de kopstukken aanwijzen. Dhr. Van Olffen inschattende, heeft hij de CV’tjes ’s avonds in kartonnen mandjes het van Harinxmakanaal laten afdrijven en de eerste acht namen die aan de overkant aankwamen, mochten meedoen. Onder het mom van karton plenty én het riet is op.

De korte omschrijvingen van de acht gelukkigen zo overkijkend valt wel op, dat er weer een task force comité opgestaan is, gevuld met socio-ogen, vergadertijgers en andere kunstenmakers. De hoger opgeleide werkzoekende van het gezelschap, is goed in het voeren van rondetafelgesprekken. Ook wordt er weer als een dolle gecommuniceerd en gecoacht door een aantal deelnemers. Tjakka.

Verder is er nog een derde rangs ‘onderweg naar morgen’ acteur en gelukkig ontbreekt de kwispelaar van vrije expressie schilderijtjes ook niet. Met recht wederom een spannende compositie welk kan worden gevolgd door een welwillend kleuradvies. Veritas odium paret, het is niet anders.

Ongetwijfeld heeft Jan nog van zijn fractie opdracht gekregen om op zoek te gaan naar een allochtoon, maar eerlijk is eerlijk, die zat niet bij de eerste acht kartonnen mandjes die de overkant haalden. Kon zeker niet zwemmen. Voor een ondernemer zal hetzelfde wel gegolden hebben, gezien het ontbreken daarvan.

Vanaf gisteren is er een visitatie commissie, letterlijk voor de bühne. Met dit verschil dat er nu acht bezoekers op die bühne zitten.