De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for januari 29th, 2007

excursie

maandag, januari 29th, 2007

Het college en belangstellende leden van de commissie stadsontwikkeling gaan op excursie, het klassenuitje. Gedurende 2007 staan bezoeken gepland aan het WTC/Tesselschadestraat, Oostergoplein, Binnenstad inclusief het Vliet en aan het Harmoniekwartier. Buitengaats moeten Enschede, Hamburg en Bremen met een bezoek vereerd worden. Voor de goede orde, het bezoek aan Enschede dient een ander doel dan de verkenning van de lokale architectuur aldaar in het centrum. Dat zou ook al te wrang zijn. Wel verwacht men met de bus, van deur tot deur, Enschede binnen een tweetal uur te kunnen bereiken, rijkelijk optimistisch vermoed ik. Die route wil ik voor de volgende keer weten, of het moet een bus met vleugels betreffen.

Nu staat het uiteraard iedereen vrij om de genoemde locaties in Leeuwarden met een bezoek te vereren, maar wat de toegevoegde waarde van een bezoek in georganiseerd verband is, is mij niet helder. Maar wat de commissieleden twee dagen in Hamburg en Bremen moeten? De grootste gemene deler van beide steden is een zeehaven. Een bezoek aan Harlingen zou dan ook kunnen voldoen. Of zou een bezoek aan de Reeperbahn moeten leiden tot de herinrichting van de Weaze.

De kosten van een dergelijk uitje zullen de 10.000,- wel overstijgen, voorbereidings- en verliesuren niet meegeteld. Ik vind dat nogal veel geld voor een klassenuitje, waar nut en noodzaak nog van bepaald moeten worden. Temeer daar de architectuur in detail, gratis en voor niets middels Google Earth wordt aangeboden (www.google-earth.nl).