De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for januari 23rd, 2007

Kerncentrale

dinsdag, januari 23rd, 2007

De gemeenteraadsfracties van de PvdA en de FNP zijn tegen de bouw van nieuwe kerncentrales en worden daarin gesteund door PalGroenlinks. Volgende week zal een motie met die strekking door de raad worden aangenomen. Een motie voor het bewerkstelligen van de wereldvrede en het tegengaan van ruimtepuin liggen zeker nog in het verschiet. Ook de demilitarisering van Pluto zal nog wel eens op de agenda verschijnen.

De legitimatie voor deze flauwekul haalt de PvdA uit het feit, dat de gemeente aandeelhouder is van Essent. Wanneer je het als aandeelhouder niet eens bent met het beleid van Essent, moet je je melden op de aandeelhoudersvergadering en niet de agenda van de raad onnodig belasten. Daar is namelijk de aandeelhoudersvergadering voor. Dan kun je ook direct voorstellen de tarieven te verlagen. Dat daarmee tegelijkertijd de dividend uitkering aan de gemeente in gevaar komt, moet je als consequentie dan ook maar voor lief nemen.

De aan te nemen motie is nogal hypocriet, want de voorstanders weten net zo goed als de tegenstanders dat circa de helft van de Nederlandse stroom uit Frankrijk komt. En in Frankrijk wordt 80% van de stroom opgewekt in kerncentrales. Het enige wat dus bereikt wordt, is dat de Nederlandse kerncentrales in Frankrijk gerealiseerd worden. Een showtje voor de bühne dus.

Nu hebben de Fransen in het verleden wel meer naar Nederland gebracht en dat is nog nooit gratis geweest …In 1804 hebben onze voorouders als dank voor Napoleon de piramide van Austerlitz gebouwd. Als dank aan de Fransen van vandaag, zal die piramide binnenkort wel worden ge-upgrade naar een monument in de vorm van een kerncentrale.

Het nieuwe toverwoord wat uit de linkse hoek komt is Biomassa, of te wel het middels verbranding en/of vergisten van biologisch materiaal opwekken van energie. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een dergelijke oplossing deels uitvoerbaar is. De éne helft van Nederland is dan geel van de maïsvelden en de andere helft groen en geel van ergernis.