De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for januari 19th, 2007

Lagere schooltje

vrijdag, januari 19th, 2007

Het lagere schooltje in Zuiderburen is te klein. Wanneer je ongeveer 300 woningen in Zuiderburen erbij optimaliseert, kun je verwachten dat er een paar honderd leerlingen bij komen. Om één of andere duistere reden is de gemeente er altijd vanuit gegaan dat de nieuwe woningen blijkbaar bevolkt zouden worden door senioren of anderszins kinderlozen.

Er is sprake van het bijplaatsen van ongeveer 20 lokalen in de vorm van semi-permante bouw, in de nabijheid van de huidige school. Uitgaande van een globale kubieke meter prijs van 500,- euro gaat dat schoolgebouwtje circa 1 miljoen kosten. Het geheel zou op één september klaar voor gebruik moeten zijn én dat gaat natuurlijk niemand halen. Op één september is er hoogstens een begin gemaakt en zijn de eerste vier lokaaltjes klaar voor gebruik.

Uiteraard wil het schooltje wat gebruik wil/moet gaan maken van de semi-permanente bouw, ook graag een schoolplein. En dan niet zo een esthetisch verantwoord plein, waar de leerlingetjes om de haverklap beschadigd van de boomstammen flikkeren. Nee, een plein met een vierkante zandbak waar de taartjes gewoon wél op de rand blijven liggen. Zo’n schoolplein zal ook wel niet gratis zijn én dan vergeet iedereen voor het gemak nog even de interne infrastructuur zoals bekabeling etc.

Alleen staat er nergens aangegeven uit welke pot dit feestje dit betaald zal gaan worden. Gezien de afspraak dat de Zuiderburen in beginsel zich zelf zal moeten bedruipen, ben ik benieuwd wat er nu nog meer weg-geoptimaliseerd zal gaan worden? Of gaat de wethouder als een Hans Klok met konijnen en hoge hoeden in de weer. In welk geval ik de wethouder er op wil attenderen dat konijnen zo’n beetje het enige is, wat we daar wél in overvloed hebben. Misschien leveren die genoeg op?