De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for februari 19th, 2006

Politieke markt

zondag, februari 19th, 2006

Vandaag – zaterdag 18 februari 2006 – was op het waagplein weer eens een politieke markt. Volgende week is er ook één, maar vandaag is het feest begonnen. Ik moet zeggen, erg gezellig, leuke discussies en – uiteraard – veel bekenden.

Eén ding viel mij op. Er zijn een hoop mensen die het zaailand willen houden zoals het is. Ik vind het goed, maar uiteindelijk zal het te houden referendum het uitwijzen.

De VVD beschikt voor haar campagne over condooms, die met de leuze – voor uw eigen veiligheid – worden uitgedeeld. Tom van Mourik heeft de eerste ceremonieel overgedragen aan Thea Koster (CDA). Thea moest even slikken.

  • Achter de Waag stond een grote dieselaggregaat opgesteld (100KVA = 100.000 Watt). Daar kun je met een gerust hart de halve binnenstad mee van stroom voorzien. PAL-Groenlinks maakte als enige gebruik van deze geboden voorziening. Zij hadden hun Senseo apparaat daarop aangesloten. Jongens, lang leve het millieu

  • Nu staan er bij PAL-Groenlinks ook mensen op de lijst die niet onder de indruk zijn van Senseo koffie of de beruchte Max Havelaar eikeltje blaadje koffie. Deze personen kregen van ons een tegoedbon om bij één van de café’s in de buurt een kop echte koffie te halen. Daar werd driftig gebruik van gemaakt.

    De PvdA had een ijsco kar geregeld. Nu is de tijd van het jaar daar niet naar, maar het brengt de wethouders wel in beweging. En zie daar, zelfs wethouder Waanders kan in beweging komen of zou het uitsluitend overdrachtelijk zijn, gezien de discussie over de transformaterhuisjes op het Oldehoofsterkerkhof?