De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for februari 12th, 2006

Stress

zondag, februari 12th, 2006

Bedrijven moeten verplicht maatregelen nemen om stress bij werknemers te voorkomen (Staatssecretaris van Hoof – sociale zaken, Arbowetgeving)

Waar zou die stress dan toch vandaan komen ?Zou het zo kunnen zijn dat door de in het verleden ingevoerde arbeidstijdverkorting (met behoud van loon) heeft geleid tot hetzelde werk in minder tijd ? Een oplossing zou kunnen zijn, die arbeidstijd gewoon weer te verlengen. Dezelfde hoeveelheid arbeid in meer tijd. Uiteraard wederom met behoud van loon. ATV als afkorting voor arbeidstijdverlenging.

Werkgever, maandagmorgen 8:30 (WG)
Goede morgen dames, heren. Ik stel voor dat we over een half uur met de dagelijkse yoga sessie beginnen. Als iedereen tenminste de koffie op heeft. Akkoord ?

Werknemer, maandagmorgen 8.45 (WN)
Moge. Sorry dat ik wat later ben. Het was gisteravond weer veel te gezellig. Is er nog koffie ?
WG, 9.15: Heren, kom op nou, het is al 9.15 en er zijn mensen onder ons, die na de yoga sessie willen meedoen met de cursus ‘hoppen’.
WN, 9.30: Moge. Sorry dat ik wat later ben. Ik zie dat de yoga sessie al begonnen is, maar de deur van de bedrijfssauna zat klem. Werkgever, daar moet je toch wat aan doen, het is al de tweede keer deze week.

10.00 – 10.30 Koffiepauze

WN, 10.35 Kan ik voor vanmiddag na de pauze de fitness room reserveren ? Even het luie zweet eraf werken.
WG, 10.36 Tuurlijk, als die nog vrij is. Maar dan kun je niet meedoen met de cursus ‘biologisch macrameën’, want die is tegelijkertijd.
WN, 10.37 Dat hindert niet, die haal ik dan morgen wel in. Of hebben we morgen die sessie waarbij we op een kussen slaan en roepen dat dat mijn moeder is ?
WG, 10.50 Er staat in mijn planning dat we zo dadelijk dat overleg over onze competenties hebben. Zullen we die doorschuiven, want het halve MT (management team) zit volgens mij nog bij het hoppen.
WN, 11.35 Ik ga even een frisse neus halen. Zijn er meer mensen die straks een broodje willen ?

12.00 – 13.30 Lunchpauze

WN, 13.45 Kan ik voor vanmiddag na de pauze de fitness room reserveren ? Even het luie zweet eraf werken.
WG, 14.00 Waar is het secretariaat ?
WN, 14.01 Die zijn even naar huis, de hond uitlaten
WG, 14.02 O, dan is het goed. Ik had dat anders ook wel even voor ze willen doen. Ze mogen van mij de hond ook rustig meenemen. Dat is ook leuk voor de rest van het personeel. Weet je, dat zetten we nog even op de agenda voor de werkbespreking van morgen.
WN 15.00 Heren, ik wens u een goed weekend. Morgen werk ik nog even thuis, want de schilder komt langs.
WG 15.01 Heb je het weer buiten gezien? Als je even wacht, dan breng ik je wel even.

Volgende dag;
WN 8.45 Waarom is de voordeur nog niet open? We staan hier in de regen te blauwbekken. He, hier hangt een briefje… Heren, svp melden bij de curator. Waar is Werkgever ? Die is aan het ontstressen bij het CWI !!