De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for februari 6th, 2006

UWV

maandag, februari 6th, 2006

Afgelopen vrijdagmorgen mocht ik aanschuiven bij het UWV in Amsterdam. Het gebouw waar ik wezen moest was niet herkenbaar als zijnde UWV gebouw maar als dat van Pink Roccade. (Dat zal dus wel een ander UWV gebouw zijn, dan het gebouw waar vorig jaar zoveel ophef over was, dat met die marmeren toiletten en gouden kranen..).

Pink Roccade, dat stond er tenminste in grote neonverlichting op. Nu kan het natuurlijk zijn dat het UWV zoveel diensten afnam van Pink Roccade dat Pink een eigen kantoor in het UWV gebouw kreeg. Daarna heeft het UWV zoveel gedoneerd aan Pink, dat Pink, op een paar kamertjes na, het hele gebouw nodig had.

Nu kennen een hoop mensen het UWV als de uitkeringsfabriek en klagen daar steen en been over. In zulke gevallen wordt er altijd een Call centrum tussen geduwd onder het mom van verbeterde dienstverlening en dat is bij het UWV niet anders. Daar noemt men het: ‘klant contact centrum’. (Jawel, daar is hij weer, u bent weer eens cliënt)

Als werkgever heb ik een ander cont(r)act met het UWV en ben blijkbaar géén cliënt. In ieder geval word ik niet te woord gestaan alsware ik een cliënt. In zulke gevallen gooi ik mijn slaapzakje altijd even in de auto en vereer de instantie met een bezoekje. Ik ga niet eerder weg dan dat ik antwoorden heb. Je moet daar redelijk volhardend voor zijn maar het werkt wel.

Voor werkgevers geldt blijkbaar ‘niet klagen maar dragen en bidden om kracht’. Dat het UWV een grote organisatie is, is bekend. Dat groot daarentegen nog niet gelijk hoeft te zijn aan lomp, log, onheus en incontentieus moet bij het UWV nog doordringen.