De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for februari 4th, 2006

Schoffelcertificaat

zaterdag, februari 4th, 2006

De halve wereld viel over mij heen omdat ik – met een knipoog – hardop stelde dat het wellicht een idee was om mensen met een bijstandsuitkering te laten schoffelen. Nu heb ik gelukkig te maken met allemaal volwassen mensen, die zelf kunnen nuanceren en hoef ik dat niet ook nog te doen.

Tegelijkertijd constateer ik dat we wel degelijk een soort schoffelactie hebben, maar dan onder de noemer ‘stadswachten’. Mijn eigen partij wil die stadswachten ook nog eens opsporingsbevoegdheid geven, zodat zij – onder andere – als parkeerpolitie kunnen optreden.

Er zijn ook mensen die daarvoor eerst vier jaar naar de politieschool moeten. Gelukkig worden de stadswachten dan gecertificeerd (?) Ik vrees dat dat inhoudt dat de dames en heren op dinsdagnamiddag een cursus EHBO gaan doen of iets dergelijks. Ik zit er in ieder geval niet op te wachten om bekeurd te worden door iemand die daartoe niet adequaat is opgeleid. Of de politieschool duurt te lang of stadswachten dienen geen opsporingsbevoegdheid te krijgen.

We kunnen natuurlijk altijd nog een schoffel certificaat introduceren. Er zijn een hoop mensen die wel een schoffel hebben, maar geen tijd om die te gebruiken. Ik bedoel maar …