De wereld volgens Gert-Jaap…

Archive for februari 3rd, 2006

Gemeente trekt halve ton uit voor opleuken rondweg

vrijdag, februari 3rd, 2006

De Raad heeft het volgende besloten:

De beeldkwaliteit van de rondweg is mede bepalend voor het imago van de gemeente. De raad heeft besloten € 50.000 extra ter beschikking te stellen om de aanpak onkruidbestrijding op de rondweg en invalswegen te verstevigen. Aan de raad wordt voorgesteld om met dit budget de frequentie van maaien en onkruidborstelen te verhogen. Om de algehele beeldkwaliteit te verhogen wordt daarnaast voorgesteld op de kruispunten van invalswegen en rondweg bloembakken te plaatsen met Geraniums.

Als we nu eens iedereen die zich meldt voor een bijstandsuitkering eerst een schoffel aanbieden, kunnen we een efficiency slag maken. Mocht de cliënt (in Nederland zijn diegenen die een uitkering krijgen tegenwoordig cliënten, diegenen die het moeten betalen niet !) zich beroepen op: ‘Ik heb kleine kinderen en daarom geen sollicitatieplicht’, dan doe we er twee kleine schoffeltjes bij. Een alternatief kan zijn dat de betreffende moeder (of vader) de kindertjes voor weinig aflevert bij de SKL.

Uiteraard worden die Geraniums in no time gejat en verpatst aan de seniore medemens. Hebben die ook wat om achter te zitten. Uiteraard ben ik voor meer kleur in de stad in plaats van al dat macrobiotisch verantwoord groen. Mits die kleur oranje is en reflecterende strepen – of streepjes – heeft.